PET-urile dispar în 800 de ani, pentru că nu sunt biodegradabile. Nesimţiţii, niciodată!, deşi, sunt biodegradabili.

joi, 23 iunie 2011

Let's doi it, România!, ediţia 2011

Despre cum s-a desfăşurat Let's doi it, România!, ediţia 2010, în zona Turda - Câmpia Turzii, am scris în articolul Am făcut-o şi pe asta şi Am făcut-o.
Despre ediţia 2011, voi scrie peste vreo nouăzeci de zile, în septembrie, pentru că deja este în pregătire. Iată ce citim în informarea primită de la Let's Do It, Romania! Go to Cause sub semnătura Oana Raluca Brătilă
Daca vestea unei noi editii Let's Do It, Romania! nu a ajuns inca la urechile voastre sau daca deja ati aflat dar aveati nevoie de o confirmare oficiala, ei bine, iat-o! Anul acesta,
Ziua de Curatenie Nationala are loc pe 24 septembrie 2011!
Daca in 2010 am reusit sa unim peste 200.000 de romani pentru o cauza, anul acesta minimul pe care mizam este de 500.000. Si, ca de obicei, atingerea acestui obiectiv depinde de fiecare dintre voi. Incercati sa nu vedeti un cliseu in asta, ci o chemare la actiune, pentru ca, intr-adevar, fiecare dintre noi are puterea de a mai trage dupa el cel putin o persoana. Si daca anul trecut au fost oameni care au refuzat sa participa pentru ca nu au crezut ca se poate, anul acesta nu mai au nicio scuza. Am aratat ca se poate si ne vom uni in continuare fortele pentru a continua ce am inceput cu succes.
Stim ca anul trecut nu a iesit totul asa cum ne-am fi dorit. A fost probleme atat inainte de ziua cea mare, cat si in timpul ei si ulterior curateniei. Sa nu uitam insa ca a fost ceva nou pentru noi, la fel cum a fost si pentru voi, si ca am invatat si vom continua sa invatam impreuna, pas cu pas! Nu putea sa iasa perfect, dar anul acesta va iesi cu siguranta mai bine! :) Cartarea de anul acesta ne va spune cat am reusit sa schimbam la nivel de bun simt. Fiti optimisti, e posibil sa dam peste surprize foarte placute, peste mormane de gunoi care nu au "renascut" si, usor, usor, schimbarea se va observa si cu ochiul liber.
Mail multe informatii despre rezultatele actiunii din 2010 puteti sa obtineti din Raportul Final ce poate fi consultat si descarcat de aici: http://www.letsdoitromania.ro/raport-ldir-2010.
De asemenea, un rezumat concentrat mai mult pe partea emotionala a campaniei puteti sa urmariti in filmuletul pe care l-am realizat cu ajutorul lui Bimus: http://www.youtube.com/watch?v=QG4MNST2zsQ
Oasele s-au pus deja la treaba pentru editia din 2011. Pana pe 24 septembrie, cand vom iesi la curatenie, mai sunt foarte multe de facut. Pe langa partea de cartare - identificarea mormanelor de gunoi -, despre care va voi povesti mai multe o data cu inceperea inscrierilor, avem nevoie de colegi care sa se ocupe de coordonarea locala de proiectului. Procedura de recrutare o puteti consulta aici: http://www.letsdoitromania.ro/hai-cu-noi
In momentul de fata, avem nevoie urgenta de coordonatori in judetele Salaj, Caras-Severin, Teleorman si Bihor, dar si in Gorj, Covasna, Giurgiu, Neamt, Olt, Iasi, Harghita, Tulcea, Constanta, Maramures, Bistrita, Arad, Valcea, Ialomia, Vaslui, Botosani, Bacau.
Pe final, inca o veste incurajatoare: comunitatea “Let`s Do It, World!” este sustinuta oficial de Parlamentul European - 406 membri au semnat Declaratia Nr. 3/2011, prin care isi ofera suportul pentru LDIW si vor cere Comisiei Europene imbunatatirea legislatiei UE cu privire la managementul deseurilor. :)
Suntem pe drumul cel bun, v-am spus! Let's Do It, Romania!
PS: Mai nou avem si o pagina de FB! Acolo postam zilnic si va invit cu drag sa va alaturati: http://www.facebook.com/LetsDoItRO :)
Deci, să ne suflecăm mânecile! Să ne suflecăm, mai întâi, condeiele, GPS-urile, hărţile, mobilele, ... Să ne pregătim, având experienţa, cu bune şi rele, de anul trecut.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu