PET-urile dispar în 800 de ani, pentru că nu sunt biodegradabile. Nesimţiţii, niciodată!, deşi, sunt biodegradabili.

luni, 7 noiembrie 2011

Continental Roşia Montană

Astazi, 7 noiembrie 2011, la Cluj Napoca in Romania a avut loc protestul pentru Rosia Montana “Occupy Conti with Rosia Montana – PreOccupy Cluj”. 7 activisti din Campania Salvati Rosia Montana au ocupat cladirea fostului hotel Continental, situat in Piata Unirii, la Cluj Napoca.
Scopul acestui protest este stoparea minciunilor si dezinformarii legate de proiectul companiei Rosia Montana Gold Corporation, proiect ce presupune folosirea cianurii, pe scara larga, în procesul de extragere a aurului si distrugerea Rosiei Montane.
Protestul a durat 7 ore, timp in care pe cladirea fostului hotel Continental au fost afisate numeroase bannere cu mesaje de sprijin pentru Campania Salvati Rosia Montana: “Revolutia incepe la Rosia Montana”, “STOP RMGC”, “Occupy Conti with Rosia Montana”, “Resistance is fertile”.
Cei 6 activisti au fost ridicati de fortele de ordine, dupa mai multe tentative esuate de a patrunde in cladire, in aplauzele si admiratia a peste 100 de sustinatori adunati spontan.
Acest demers se alatura miscarii “Occupy” in care sunt activi milioane ce cetateni din intreaga lume. Miscarea a avut ca punct de plecare nemultumirea generalizata a cetatenilor lumii cu privire la esecul sistemului financiar global actual. Prin Occupy Conti s-a transmis mesajul celei mai puternice campanii sociale si de mediu din Romania.

Textul de mai sus a fost primit de la colegii noştri din Asociaţia "Alburnus Maior" din Roşia Montană.

2 comentarii:

  1. Apropo de centre miniere: am văzut de dimineaţă la TV ce dezastru este în Moldova Nouă din cauza unei halde de steril...

    RăspundețiȘtergere
  2. # Max Peter: Dezastrele posibil sunt doar unul dintre motivele pentru care ne opunem RMGC.

    RăspundețiȘtergere