Astăzi este 26 martie. Ziua Apei a trecut. Nu mai are rost să vorbesc despre "marile realizări" ale noastre din materie. Aruncăm gunoaie și dăm foc vegetației și gunoaielor simultan! Totuși, vă prezint protecția apelor din perspectivă ... filumenică:
“Păstrați curățenia apelor!”, tematică pe cutiile de chibrituri românești
Ziua mondială a Apei – 22 martie
În anul 1992, în cadrul Conferinței Națiunilor Unite asupra mediului, organizată la Rio de Janeiro, a fost adoptată hotărârea prin care 22 martie devenea Ziua Mondială a Apei. Din acel moment, în fiecare an, pe întreg mapamondul, responsabilii politici, economici și de mediu încearcă să conștientizeze populația asupra pericolului pe care îl reprezintă utilizarea irațională a acestei resurse. Din acest motiv, perioada 2005-2015 a fost declarată de către Adunarea Generală a Națiunilor Unite drept Deceniul Internațional „Apă pentru Viață”.
Sursa: http://scolipentruunviitorverde.ro/
Organizaţia Naţiunilor Unite, stabileşte în fiecare an o temă în jurul căreia sunt planificate diverse evenimente. Anul acesta, prin mesajul "Lumea este Însetată pentru că Nouă ne este Foame" se pune accent pe legătura dintre apă și siguranța alimentelor. Asigurarea accesului la apă duce implicit și la asigurarea accesului la hrană. Protejarea surselor de apă și asigurarea ueni ape de calitate înseamnă și o hrană de mai bună calitate.
Preocuparea pentru mediu, nu este nouă. Şi în trecut au existat preocupări de acest gen, şi s-au utilizat o varietate largă de suporturi pentru propagandă. Unele din acestea, oricât de incredibil pare a fi, au fost şi cutiile de chibrituri !.
Iată că şi România, face dovada acestei preocupări mai vechi, prin realizarea unei serii de etichete de cutii de chibrituri cu tematica propagandistă de menţinere a curăţeniei apelor, la iniţiativa Comitetului de Stat al Apelor şi al Inspecţiei de Stat a Apelor,
etichete lipite pe cutiile de furnir produse la Fabrica de chibrituri din Bucureşti, în anul 1964.
O altă serie care atenţionează asupra păstrării curăţeniei apei, a fost realizată şi în anul 1970, şi la fel, etichetele au fost lipite pe cutiile de furnir produse la Fabrica de chibrituri din Bucureşti.
- / -
Notă: mulțumim timișorencei Dorotea Momir din Timișoara, pentru permisiunea de a prelua postarea de pe blogul Domniei sale.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu