PET-urile dispar în 800 de ani, pentru că nu sunt biodegradabile. Nesimţiţii, niciodată!, deşi, sunt biodegradabili.

duminică, 24 martie 2013

Turda la Ora Pământului

Turda, 23 Martie 2013, orele 20,30 - 21,30
Turda a celebrat Ora Pământului şi în acest an. Ora de iluminat stins a fost dublată de o plimbare cu bicicletele.

La aceeaşi oră, luminile din edificii şi monumente din peste 150 de ţări au fost stinse timp de o oră, pentru a marca astfel cea mai mare manifestare ecologistă din lume, informeaza Mediafax. Mai multe mari edificii ale planetei, precum Taj Mahal, Turnul Eiffel şi Empire State Building, au stins lumina timp de o oră în cadrul operaţiunii "Earth Hour", eveniment anual care îi mobilizază pe oameni să lupte împotriva încălzirii globale. În România, Ora Pământului a fost sărbătorită în 43 de oraşe, Timişoara fiind capitala evenimentului şi găzduind mai multe manifestări. Au fost cufundate în întuneric Portul din Sydney, Poarta Brandenburg, Turnul Eiffel, Parlamentul din Budapesta, Cascada Niagara, Turnul Burj Khalifa, Cetatea Dubrovnik din Croaţia, Stadionul Olimpic din Beijing, străvechea citadelă Erbil din Kazahstan, dar şi alte obiective turistice, precum pieţele Al-Jundi şi Palestina din Gaza, Mica Sirenă din Copenhaga şi replica din Florenţa a celebrei statui David, realizată de Michelangelo.

Proiectul "Ora Pământului" a fost lansat de World Wide Fund for Nature (WWF) în 2007, în Australia. În acel an, expresia la ordinea zilei a fost "stinge lumina pentru binele planetei", iar scopul acţiunii a vizat conversia către energiile regenerabile. Luminile din Opera din Sydney nu vor fi stinse în acest an, însă clădirea va fi înconjurată, sâmbătă, de un halou verde.De atunci, campania "Ora Pământului" a căpătat o dimensiune mondială şi a captat interesul a sute de milioane de persoane, afirmă cofondatorul şi directorul acestui program ecologist, Andy Ridley.

În România, manifestarea s-a extins anul acesta la 43 de oraşe din ţară, faţă de 41 anul trecut, acestea fiind: Timişoara, Adjud, Aiud, Arad, Avrig, Bacău, Baia Mare, Bistriţa, Botoşani, Braşov, Brăila, Bucureşti, Buftea, Calafat, Călăraşi, Cluj, Constanţa, Craiova, Deva, Focşani, Giurgiu, Horezu, Hunedoara, Iaşi, Miercurea-Ciuc, Piteşti, Ploieşti, Roman, Salonta, Sighişoara, Slatina, Oradea, Râmnicu Vâlcea, Roşiorii de Vede, Satu Mare, Slobozia, Târgovişte, Târgu Jiu, Târgu Mureş, Tulcea, Turda, Vaslui şi Vatra Dornei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu