PET-urile dispar în 800 de ani, pentru că nu sunt biodegradabile. Nesimţiţii, niciodată!, deşi, sunt biodegradabili.

duminică, 25 iulie 2010

Vara gastrononomică


Comunicat de presă - Tabăra de vară „Vara gastrononomică”

Asociația Slow Food Turda și Mișcarea de Tineret Slow Food Turda (Youth Food Movement) împreună cu partenerii săi organizeaza prima tabără gastronomică din Europa, în perioada 29 iulie – 7 august 2010, in stațiunea Baișoara la Pensiunea Nicoleta. Beneficiarii sunt 17 elevi de la școli turdene printre care cîte doi elevi de la organizațiile partenere Slow Food Bran Moeciu, Slow Food Brusturoasa Palanca si Slow Food Târnava Mare.
Când ne-am gândit prima dată la acest proiect am vrut să creăm un cadru educational în care să combinăm ariile care compun de fapt alimentația sănătoasă cu produse a căror producere necesită respectul pentru consumatori, pentru mediul înconjurător, pentru animale si pentru cultura noastră în general, încadrîndu-ne în scopurile asociației noastre.
Scopul Asociatiei Slow Food Turda este organizarea de activitati educationale pentru promovarea patrimoniului local, regional si national din punct de vedere gastronomic si cultural, precum si sustinerea dezvoltarii agrare.
Atelierele de educație al gusturilor, analiza senzorială, nutriție, istoria vinurilor, producția de brânzeturi, panificație, biodiversitate, agricultura tradițională, organismele modificate genetic sunt doar cîteva din secțiunile care ne vor duce în lumea gastronomiei iar serile de gastronomie internațională, în care cei care vor găti vor fi instructorii din Austria, Italia, Irlanda și Rusia, nelipsind nici bucătăria românească sau cea ungurească, vor asigura partea de schimb cultural gastronomic între toți participanții la tabără.
Vă invităm așadar să fiți alături de noi în această expediție în lumea gastronomiei.
Vă stăm la dispoziție dacă aveți nevoie de mai multe detalii.
Parteneri: Slow Food Internațional; Universitatea de Științe Gastrnomice din Pollenzo, Italia; Slow Food Bran Moeciu; Slow Food Brusturoasa Palanca; Slow Food Târnava Mare; Fundația pentru Ecologie și Turism Potaissa Turda; Asociația Eco Ruralis; Savour Transylvania; Asociația Păstrătorii Tradițiilor; Asociația Prietenii Pământului Galați; Centrul Cultural Palamaris; Pensiunea Nicoleta;
Sponsori: Raiffeisen Bank; Solaris Shopping Park; Ape Minerale Tusnad; C2 Media; Rolad și cu sprijinul producătorilor locali din Turda și Făgetul Ierii.
Parteneri media: BBC Good Food; România Liberă; Cluj Today; TurdaNews; Ziarul 21; One Tv Turda; Blogul (lui) Zamfir Turdeanu’; România Liberă; Cluj Today;
Marta Pozsonyi
Presedinte Asociația Slow Food Turda
Tel. 0264 317232
Mob. 0746 366728, 0734 075709
E-mail: martapozsonyi@yahoo.com
Website: www.slowfoodturda.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu