Ziua Roşiei Montane
Vă aşteptăm la Ziua Roşiei Montane pe 6 februarie 2012
pentru a sărbători 1881 de ani de la atestarea celei mai comunităţi din România!
*
Opinie: Goana dupa aur capata in zilele noastre cele mai ciudate manifestari.Companii multinationale, deloc dezinteresate, se ascund in spatele unor ONG-uri care lupta - chipurile - impotriva contaminarii cu cianuri. Nimic mai fals. Intreaga propaganda face parte din clasicul DATE TU LA O PARTE CA SA PUN EU MANA!Zamfir Pop: Corect, daca poti raspunde la intrebarile de mai jos:
- de ce să ne păstrăm munţii când îi putem transforma în deşerturi otrăvite?
- de ce să ne păstrăm istoria când o putem rade?
nu râde, pentru că a distruge Roşia Montană cu istoria ei bimilenară e ca şi cum am distruge piramidele ca să aibă Egiptul nişte hectare de nisip în plus!
- de ce să avem turism în Apuseni când putem avea aur ... scos pe degeaba din ţară?
Regret că nu înţelegi astfel de ... mărunţişuri!Ai dreptate: Intreaga propaganda face parte din clasicul DA-TE TU LA O PARTE CA SA PUN EU MANA!, adică,
dă-te tu, române, deoparte, ca să trăim bine
(cine a spus asta?!)
noi, cei de-aiurea!
Ezitam şi mă întrebam dacă are rost să mai scriu IARĂŞI despre Roşia Montană. Cel căruia i-am răspuns mai sus se vrea "om de presă", pretinde că "informează corect" şi că "îşi iubeşte ţara"! Pe undeva, are dreptate: pericolul cianurilor este cel mai mic, cel mai uşor de demontat. Dar, imaginaţi-vă că avem în locul căuşului înverzit, dintre munţi, unde se află Roşia Montană, un platou sterp. Poate, înierbat, cândva. La fel, imaginaţi-vă că avem în locul căuşului înverzit, de peste munte, unde se află satul Corna, un alt platou sterp. Poate, înierbat, cândva. Imaginaţi-vă că avem în capătul din vale al căuşului înverzit al Văii Cornei, un dig de vreo 180 de metri şi, în cârca lui, un lac de câteva sute de hectare de steril impregnat cu urme de cianura. În care s-au măcinat toate galeriile din cei patru munţi ce străjuiesc, încă!, Roşia Montană. Galerii din epoca romană, neexplorate încă, galerii din vremea Mariei Terezia, ascunse, nedepistate încă, precum şi galeriile de acum un secol ale micilor proprietari de cuhe, care şi-au recâştigat în instanţa oarbă oarbe drepturi pe hârtii.
Deci,
nu este inutil să vorbim,
IARĂŞI şi IARĂŞI,
despre Roşia Montană!
*
Iata ce am primit de la Rosia Montana, de la cei care NU vor distrugerea localitatii si zonei aferente:Comunicat de presa - pentru distribuire imediata
30 ianuarie 2012, Rosia Montana
Stimati membri ai presei,
Sambata, 28 ianuarie 2012, a avut loc in Piata Constitutiei din Bucuresti
cea mai importanta actiune de strada a ultimilor ani pentru Campania
Salvati Rosia Montana. La manifestatie au participat peste 500 de romani
din intreaga tara, care au protestat alaturi de localnici din Rosia
Montana impotriva deciziei iminente a ministrului Mediului si Padurilor,
Laszlo Borbely, de emitere a acordului de mediu pentru proiectul minier
propus la Rosia Montana. Atasat gasiti comunicatul de presa.
Cu respect,
Eugen David,
Presedinte Alburnus Maior
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu