PET-urile dispar în 800 de ani, pentru că nu sunt biodegradabile. Nesimţiţii, niciodată!, deşi, sunt biodegradabili.

vineri, 15 octombrie 2010

Sunt bani în gunoi, dar, trebuie să şi lucrezi pentru ei

LUNI, 18 octombrie, la Cluj Napoca, de la ora 19, in cafeneaua Insomnia (in partea dreapta, dupa ce urcati scarile, nu in localul propriu-zis), are loc cea de-a patra intalnire in cadrul "Atelierului de Reportaj".
Invitatii sunt jurnalistii Antoniu Bumb si Radu Pascondea cu reportajul video "Reciclatorul". Cateva cuvinte despre material:


"Reciclatorul" este povestea lui Horatiu unul din putinii "ciudati frumosi" ce mai populeaza strazile Clujului. Nu multa lume il stie dupa nume. E individul acela brunet cu o claie de par cret care trage dupa el o caruta cu fiare vechi, hartie, peturi sau alte gunoaie.

In mod suprinzator nu e un homeless - are casa pe strada Clinicilor. Nici sarac nu e - castiga de 3-4 ori mai bine decat un jurnalist. Nici needucat nu e - a terminat Politehnica.

Notă: Materialul a intrat in finala Competitiei pentru artisti clujeni din cadrul TIFF si a primit premiul special al Fabricii de pensule.

Din spusele lui Horaţiu, vă citez doar o propoziţie, emblematică: "Sunt bani in gunoi, dar trebuie sa si lucrezi pentru ei"!


Iată că, ceea ce toată lumea "ştie", adică faptul că "la noi nu se poate colecta selectiv şi nu are rost să ducem la centrele de achiziţii deşeurile", Horaţiu, nu numai că "nu ştie", ci, DEMONSTREAZĂ CONTRARIUL!

Un comentariu: