PET-urile dispar în 800 de ani, pentru că nu sunt biodegradabile. Nesimţiţii, niciodată!, deşi, sunt biodegradabili.

duminică, 28 martie 2010

Turda la Ora Pământului 2010

În Transilvania, Baia Mare a anunţat ca luminile se vor stinge la o serie de obiective importante ale oraşului, printre care şi Teatrul Municipal, Turnul Ştefan şi Biserica Sf. Treime. Tot pe 27 martie, între orele 20:30 şi 21:30, iluminatul public din zona pietonală “Liviu Rebreanu” din centrul istoric al municipiului Bistriţa va fi întrerupt, astfel că simbolul oraşului, Biserica Evanghelică, dar şi Primăria se vor afla în întuneric. Pe lista oraşelor transilvănene ce au anunţat stingerea luminilor pe 27 martie se mai află Braşov, Cluj-Napoca, Deva, Satu Mare, Turda, Zalău şi Aiud. În partea de vest a României, la Timişoara, municipalitatea va întrerupe iluminatul instituţiilior publice şi va promova ideea stingerii luminilor în rândul instituţiilor private, încurajând, totodată, cetăţenii, sa repete gestul în locuinţele lor. Ora Pământului va fi şi prilejul organizarii, de către Observatorul Astronomic Timişoara, a evenimentului Sidewalk Astronomy 2010 (Astronomia de trotuar 2010). Mai mult, Teatrul Studenţesc Thespis din Timişoara sărbătoreşte şi în acest an Ora Pământului, incluzând în suita manifestărilor teatrale prilejuite de Ziua Internaţională a Teatrului, un spectacol-lectură şi cină la lumina lumânărilor. La Reşiţa Asociaţia Euroland Banat plănuieşte un „marş al lumânărilor„ în centrul oraşului, la care vor lua parte sute de elevi şi studenţi.
Turda la Ora Pământului


Earth Hour 2010 – O nouă chemare la acţiune !
Pe 27 martie 2010, între orele 20:30 – 21:30, oameni, companii şi comunităţi din întreaga lume vor stinge luminile timp de o oră, transmiţand astfel un mesaj global despre nevoia de a fi responsabili şi de a ne implica în construirea unui viitor sustenabil. Earth Hour 2010 va fi, totodată, o celebrare a acelui lucru de care depindem cu toţii – Planeta noastră.
Si turdenii sting lumina !
Sambata, 27 martie 2010, intre orele 20:30 si 21:30, Primaria Municipiului Turda isi va stinge lumina. Pe platoul din faţa primăriei sunt invitaţi toţi cei care au stins lumina de ora pământului, sa transmitem impreuna mesajul nostru, tuturor locuitorilor Turzii.
Acţiunea de la Turda este iniţiata de Asociatia Slow Food Turda, Fundaţia de Ecologie şi Turism „Potaissa” şi Primăria Municipiului Turda şi este inscrisa în campania oficială Earth Hour 2010
Notă: Mulţumesc amicului Alin Roşca pentru imagini. Eu, personal, am sărbătorit prin somn, cu toate luminile computerele şi alte utilaje electrice stinse!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu