PET-urile dispar în 800 de ani, pentru că nu sunt biodegradabile. Nesimţiţii, niciodată!, deşi, sunt biodegradabili.

marți, 27 martie 2012

„Olimpiada Pământului” - 2012



Am primit, ca ecologist, membru al AEFC Cluj Napoca, un mesaj:
Buna seara, stimate coleg! Va trimit - in atasament - anuntul privind organizarea concursului "Olimpiada Pamantului" precum si regulamentul. O saptamana frumoasa va dorim! Monica Ciotlaus
si un material, din care am extras principalul. Detaliile, le puteti gasi aici.
ANUNŢ
Concurs Interjudeţean „Olimpiada Pământului”, ediţia a II-a, 2012
Şcoala cu clasele I - VIII „Andrei Şaguna” Turda, judeţul Cluj, organizează Concursul Interjudeţean „Olimpiada Pământului”, ediţia a II-a, cuprins în Calendarul Activităţilor Educative Interjudeţene şi Regionale – anul 2012, poziţia 280.


Motto:
„Frumuseţea naturii este egalată numai de frumuseţea sufletului.” (Victor Hugo)


Concursul Interjudeţean “Olimpiada Pământului” se încadrează în sfera educaţiei pentru mediu, fiind structurat pe trei secţiuni. Prin activităţile desfăşurate, se urmăreşte abordarea bivalentă a problematicii mediului: 
printr-un concurs atractiv care valorizează cunoştinţe generale dobândite la Geografie, Biologie, Fizică, Chimie, discipline care studiază Pământul, cu scopul de a forma o viziune corectă asupra mediului;
printr-un concurs care stimulează exprimarea artistică a aspectelor referitoare la mediu, cu scopul de a conştientiza la elevi bucuria sufletească generată de frumosul din natură.
Obiectivul general vizează utilizarea de către elevi a cunoştinţelor şi competenţelor deja formate, care să faciliteze exprimarea unei atitudini corecte referitoare la mediu şi a unui comportament activ-participativ.
Grupul ţintă:
- elevi din clasele V-VII, care manifestă preocupări în sfera disciplinelor Geografie, Biologie, Fizică şi Chimie;
- elevi din clasele V-VIII care demonstrează talent artistic;
- elevi din clasele V-VIII care demonstrează afinităţi pentru acţiunile specifice educaţiei ecologice.
Activităţile din concurs:
Secţiunea 1 – „Armonia naturii redată în culoare” – concurs de compoziţie plastică, care surprinde dimensiunea artistică a problematicii mediului (detalii în regulament). Activitatea de transpunere în artă, a peisajelor, are ca „centru de interes” realizarea unor compoziţii artistico-plastice cu conţinut peisagistic. Elevii trebuie să realizeze imaginea unui colţ din natură folosind culoarea, prin aplicarea tehnicilor învăţate în clasă. Termenul limită de expediere a lucrărilor este 10 aprilie 2012, data poştei.
Secţiunea 2 – „ECO-atitudine” – concurs de proiecte cu tematică de mediu, realizate cu elevii, în teren (detalii în regulament). Elevii coordonaţi de un cadru didactic, desfăşoară activităţi de cercetare sau activităţi practice în orizontul local (cu tematică de ecologie), formulează concluziile şi redactează un material de prezentare a proiectului (format .ppt, .pps). Proiectul, în varianta electronică, se salvează pe CD şi se expediază prin poştă, sau se depune, direct, la serviciul administrativ al Şcolii cu cls. I-VIII „Andrei Şaguna” Turda, strada Axente Sever, nr. 4, judeţul Cluj. Termenul limită de expediere / depunere a proiectelor este  10 aprilie 2012, data poştei.
Secţiunea 3 – „Olimpiada Pământului” – probă scrisă. „Olimpiada Pământului” este un concurs interdisciplinar de ştiinţe ale naturii, adresat elevilor din clasele V, VI şi VII, care se desfăşoară pe nivele de studiu.
Originalitatea concursului constă în faptul că subiectele cuprind itemi de Geografie, Fizică, Chimie şi Biologie, care se circumscriu unei teme comune „Pământul”. Abordarea aceleiaşi teme din unghiuri de vedere diferite, permite formarea unei imagini globale, de ansamblu, asupra Terrei. Concursul dă posibilitatea elevilor de a face, mai uşor, transferul cunoştinţelor de la o disciplină la alta, permiţându-le o sistematizare şi o fixare mai eficientă a cunoştinţelor.
Data susţinerii concursului este 28 aprilie 2012, în intervalul orar 10 - 12, la sediul Şcolii cu cls. I-VIII „Andrei Şaguna” (Turda, str. Axente Sever, nr. 4, jud. Cluj).
Modalităţi de înscriere: 
prin completarea formularului de înscriere (Anexa 1), semnat şi ştampilat, şi prin transmiterea documentului în varianta scanată, până la data de 30 martie 2012;
prin completarea taloanele de înscriere la secţiunile din concurs (Anexele 2, 3 şi 4), transmise în format electronic până la data de 10 aprilie 2012 (detalii în regulament).
Formularul de înscriere şi taloanele de înscriere se expediază la adresa de e-mail olimpiada_pamant_saguna@yahoo.com
ATENŢIE
pentru Secţiunile 1 şi 2 din cadrul concursului, lucrările/proiectele se expediază prin poştă, până în data de 10 aprilie 2012, sau, se depun, direct, la serviciul administrativ al Şcolii cu cls. I-VIII „Andrei Şaguna”, Turda, din strada Axente Sever, nr. 4, judeţul Cluj.
pentru Secţiunea 3, este necesară prezenţa elevilor la sediul Şcolii cu cls. I-VIII „Andrei Şaguna” Turda, str. Axente Sever, nr. 4, judeţul Cluj, la data de 28 aprilie 2012, ora 930.
pentru fiecare din Secţiunile 1 şi 2 se percepe taxă de participare în valoare de 10 lei/elev.
Pentru Secţiunea 3 nu se percepe taxă de participare.
Date de contact: Coordonator proiect
Prof. Monica Ciotlăuş 
e-mail: olimpiada_pamant_saguna@yahoo.com
Director, Prof. Carmen Steluţa Nemeş

Pentru conformitate: Zamfir POP - membru AEFC

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu