PET-urile dispar în 800 de ani, pentru că nu sunt biodegradabile. Nesimţiţii, niciodată!, deşi, sunt biodegradabili.

sâmbătă, 7 aprilie 2012

Povestea gunoiului

În postarea Dureri ecologice (070412) am utilizat imaginea unei grămezi de gunoi, de pe imaş.
După ce oile au trecut, a venit o căruţă. Om gospodar, căruţa este frumos vopsită cu albastru. Iese de pe drum - venise dinspre Tuirda, pe digul de pe malul drept al Arieşului. Coboară de pe dig şi opreşte pe iarba curată.





Scoate furca şi "basculează" gunoiul din căruţă, pe iarbă.
 
Nu ştiu dacă a mai lăsat ceva în căruţă - la vederea aparatului de fotografiat -, dar, m-a ocolit, urcând pe dig, departe de mine, şi îndreptându-se spre Mihai Viteazu. Evident, bodogănind ceva ameninţări către cel care l-a deranjat în îndeplinirea dreptului democratic românesc la poluare.

Este un om tânăr. Poate, la locul lui, poate, un om harnic.

Gestul lui, ca al atâtor alţi anonimi, este mizerabil. Cuvântul vine de la mizeria pe care o lasă ca dovadă a trecerii lui, pe malul apei, pe imaşul oilor. Fără minte. Ca şi el.

Cine îl ajută să înţeleagă ce a făcut?
Primarul de la Turda - căruţa este înmatriculată cu nr. 88 TURDA? Nu l-a interesat faptul că, sub geamul lui de la Primărie, se ard gunoaie, tot pe malul bietului nostru Arieş!
Primarul din Mihai Viteazu - Terenul este în administrarea comunei?
Garda de mediu ... nu mi-a răspuns nici la sesizarea privind arderea vegetaţiei de la Durgău!
Poliţia - Pe care să o sun? Îmi pierd vremea degeaba pentru că risc să aflu, fie că nu l.au putut identifica, fie că ... nu este un pericol social ce a făcut jmekeraşul. La compartimentuul de protecţie a mediului de la Poliţia locală Turda, nu are rost, pentru că pe-acolo "munceşte" una mică (sic!) cu salar mare (că-i specialistă şi ... îşi face zilnic cumpărăturile din piaţă!)!

Aceasta este trista poveste a gunoiului care a adus gunoi pe imaş!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu