PET-urile dispar în 800 de ani, pentru că nu sunt biodegradabile. Nesimţiţii, niciodată!, deşi, sunt biodegradabili.

sâmbătă, 2 martie 2013

Reciclarea pet-urilor și dozelor de aluminiu

Referitor la informaţia din postarea :Pentru colectare de PET şi aluminiu au apărut primele rezultate:

În numai două săptămâni de monitorizare, la nivel național, a proiectului Ministerului Mediului de reciclare a pet-urilor și dozelor de aluminiu, s-au colectat 21. 893 de ambalaje din pet și 6.895 din aluminiu, anunță ministerul de resort.
Ambalajele provin din 8 orașe din țară (Bucureşti, Piteşti, Bacău, Cluj-Napoca, Baia Mare, Arad, Drobeta Turnu Severin şi Constanța) în care au fost amplasate 19 bancomate verzi (automate de colectare). Ele au fost colectate de clienții rețelelor naționale de hypermarketuri Cora, Auchan şi Carrefour în perioada 14 - 27 februarie 2013, în urma unui acord de voluntariat semnat de Ministerului Mediului cu Asociația Marilor Reţele Comerciale din România și cu Green Group.
Acordul, anunțat încă din toamna anului trecut, a presupus instalarea unor automate pentru preluarea dozelor de pet şi aluminiu în marile centre comerciale, consumatorul primind în schimb un voucher de cumpărături, în valoare de 5 bani, pentru un pet sau o doză. Ministerul anunță că până la sfârșitul lunii martie vor funcționa 40 de automate de colectare, la nivel național, ele fiind achiziționate deja de distribuitor.

Informaţia de mai sus este preluată de pe yahoo news..

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu