PET-urile dispar în 800 de ani, pentru că nu sunt biodegradabile. Nesimţiţii, niciodată!, deşi, sunt biodegradabili.

marți, 8 octombrie 2013

Administrarea comună a Cheilor Turzii


La Turda, în Sala Mare a Primăriei, vineri, 4 octombrie, Consiliul Județean Cluj, reprezentat de către consilierul Andrei Nemeti, din Câmpia Turzii, a organizat o întâlnire cu primarii din patru comune, pe al căror teritoriu se află Cheile Turzii şi din municipiile apropiate, Turda şi Câmpia Turzii, pentru a-și da acordul de principiu pentru înființarea unei asociații având ca scop administrarea, în comun, a rezervației naturale Cheile Turzii. Au fost prezenţi primarii Ioan Zeng (Mihai Viteazu), Augustin Duca (Săndulești), Ioan Pîrv (Petreștii de Jos), Radu Hanga (Câmpia Turzii) și viceprimarul comunei Tureni (probabil, cu intenţia de a întinde efectele şi spre Cheile Turenilor?!), Colosvari Ileana, iar, primarul turdean a transmis acordul, nefiind prezent. La reuniune a fost prezent şi senatorul Alexandru Cordoș , inițiator al unui proiect de turism integrat aplicabil în zonă.Proiectul susține valorificarea integrată, în scop turistic, a unor obiective precum Salina, Parcul Zoologic sau Castrul Roman din Turda, rezervația naturală Cheile Turzii și atracțiile turistice de pe Valea Arieșului, prin reactivarea căii ferate înguste Turda – Câmpeni, pe unde circula vestitul tren ”Mocănița”.

Citez din mass-media locală: "directorul general al Companiei de Apă Arieș, Cristian Matei, totodată președinte al organizației PSD Turda, i-a asigurat pe edilii participanți la întâlnire că va sprijini, atât politic cât și economic, administrarea comună a Cheilor Turzii, inclusiv prin extinderea rețelelor de apă în această rezervație naturală" (în traducere liberă: cei care-şi fac, legal sau ilegal, cabane în rezervaţie (sic!), vor avea şi apă, curentă din reţeaua CAA!?).
Nu s-a detaliat problema pentru că, deocamdată, important este să se constituie asociaţia, să se stabilească (şi cheltuiască!) un prim buget Ca la Punctul de (dez)informare turistică (oare, de c e nu este băgat în seamă de turişti?!), cărui i se va adăuga încă unul, câteva clădiri mai înspre Primărie?! În acest timp, la Cheile Turenilor ... haiducesc haiducii!

http://youtu.be/BRKQF640ZOg

N.B.: Articolul este preluat de pe blogul Zamfir On Line. Mai multe imagimni, recente, despre Cheile Turzii, găsiţi pe blogul Penelopa I-a.

4 comentarii: