PET-urile dispar în 800 de ani, pentru că nu sunt biodegradabile. Nesimţiţii, niciodată!, deşi, sunt biodegradabili.

duminică, 14 februarie 2010

Turta dulce preparata de copiii prescolari


Revenim cu activitati, dupa o perioada de pregatire a proiectelor pentru acest an pe care il anuntam a fi incarcat de evenimente pentru comunitatile de pe Valea Ariseului.

Prima activitate a avut loc vineri, la gradinita Dr. Ioan Ratiu din Turda, in cadrul programului „Viata in gradina verde”, program finantat in acest an de Fundatia Terre Humaine din Elvetia si care se deruleaza in parteneriat cu Asociatia Eco Ruralis, Centrul de Informare asupra Organismelor Modificate Genetic si Asociatia Parintilor Pro Piticii Ratiu – asociatia gradinitei. Programul se va derula in mai multe institutii scolare din Turda, sub diferite forme. Alaturi de activitatile deja obisnuite pana acum, programul va fi diversificat cu activitati de educatie in protectia mediului.
De data aceasta am preparat turta dulce traditionala. Activitatea propriuzisa de gatit este acum complectata de informatii utile despre procedeele agricole care duc la produsele finite, toate acestea fiind pe intelesul copiilor. De exemplu vineri, am inceput prin a explica copiilor ce sunt cerealele si cum le folosim in alimentatie la fel cum am facut si cu celelalte ingrediente necesare prepararii turtei duci: mierea, ouale sau scortisoara. Copiii au aratat un interes deosebit fiind foarte activi pe toata perioada lectiei. Ne-am bucurat sa avem alaturi de noi parinti si bunici care au contribuit la activitate, bineinteles impreuna cu educatoarele si voluntarii asociatiei.

Urmatoarea activitate o vom desfasura la Solaris Shopping Park, pe 28 martie, cand vom organiza concursuri de gatit si degustari pentru copii, cu ocazia martisorului.

Marta Pozsonyi, Presedinte Asociatia Slow Food Turda

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu