PET-urile dispar în 800 de ani, pentru că nu sunt biodegradabile. Nesimţiţii, niciodată!, deşi, sunt biodegradabili.

vineri, 17 septembrie 2010

Buna ziua,
Va trimit comunicatul referitor la campania Let's Do it Romania cuprinzand datele pentru desfasurarea actiunii la Turda.
Sper sa fiti alaturi de noi.
Cu multumiri,
Marta Pozsonyi
coordonator local Let's Do it Romania
Stimati colaboratori,

Prin prezenta adresă vă solicităm respectuos cooperarea şi sprijinul în organizarea locală a proiectului “Let's Do It, Romania!”, proiect de curăţenie a ţării de deşeuri într-o singură zi. Este vorba de unul dintre cele mai actuale şi mai ample proiecte naţionale, venit ca inspiraţie după modelul din Estonia (2008), Letonia şi Lituania (2009), Portugalia şi Slovenia (2010).

Proiectul are ca obiective principale curăţarea teritoriului României de deşeurile aruncate necorespunzător în ecosistemele naturale cât şi prevenirea reapariţiei acestora. Proiectul este menit să atragă atenţia întregii naţiuni asupra importanţei curăţeniei ţării noastre, de promovare a imaginii unei ţări lipsite de deşeuri, a unei ţări în care voluntari, persoane publice, persoane private, cetăţeni, autorităţi centrale, locale, guvernamentale şi organizaţii non-guvernamentale îşi dau concursul pentru îmbunătăţirea calităţii vieţii şi imaginii publice.

Până la acest moment România a avut un deficit de resurse şi implicări la nivelul managementului deşeurilor, motiv pentru care am fost şi suntem susceptibili de amenzi deosebit de mari care ar putea afecta statul, şi în consecinţă s-ar răsfrânge şi asupra cetăţeanului român.

Programul nostru: “Let’s Do It, Romania!” curăţenie în toată ţara într-o singură zi.

Organizatori: Coordonatorul naţional este Asociaţia EcoAssist,

- coordonarea pentru judeţul Cluj şi Regiunea Nord-Vest este asigurată de Asociaţia Ecologistă Floarea de Colţ Cluj Napoca,

- coordonarea locală în Turda este asigurată de Asociația Slow Food Turda împreună cu Fundația de Ecologie și Turism Potaissa Turda.

Până în prezent s-au implicat 50 ONG-uri de mediu, 11 autorităţi centrale şi locale cât şi o serie de persoane fizice independente din echipa centrală (Bucureşti) dar şi din teritoriu.

Un spijin deosebit este cel al Ministerul Mediului şi al Pădurilor care a implicat următoarele instituţii în vederea organizării locale a acestui proiect: Agenţia Naţională pentru Protecţia Mediului, Agenţiile Regionale pentru Protecţia Mediului, Agenţiile Locale pentru Protecţia Mediului; Garda Naţională de Mediu, Comisariatele Judeţene ale Gărzii Naţionale de Mediu; Admistraţia Naţională “Apele Române”, Direcţiile Apelor din fiecare Bazin Hidrografic şi Sistemele de Gospodărire a Apelor.

Mai mult, însuşi Ministrul Mediului şi al Pădurilor va promova acest proiect în fiecare judeţ în care dumnealui va călători în interes de serviciu până în data de 25 septembrie 2010, ziua oficială de curăţenie. Menţionam că, alături de această instituţie, există sprijinul Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, sprijinul Jandarmeriei Române, şi că în curând vor fi definitivate colaborările şi cu Ministerul Culturii şi al Patrimoniului Naţional, Ministerul Administraţiei şi al Internelor, Ministerul Dezvoltării Regionale şi al Turismului, cu centre de voluntariat la nivel naţional, companii de specialitate (co-incineratori, colectori şi reciclatori) care să asigure o capacitate de implementare a acestui proiect.

Misiunea proiectului “Let’s Do It, Romania!” este aceea de a creea cea mai mare acţiune naţională, în care autorităţi, companii, cetăţeni şi organizaţii non-guvernamentale să coopereze şi să se ajute reciproc pentru a avea o natură curată şi pentru a schimba atitudinea românilor faţă de deşeuri şi natură.

În prezent avem plăcerea de a vă solicita implicarea în realizarea acestui proiect.

Aceasta implicare ar consta in: promovarea actiunii din 25 septembrie in presa locala, pentru a oferi comunitatii informatiile necesare pentru ca in ziua stabilita sa poata contribui la reusita acestui proiect. Locatia aleasa este zona Bailor Sarate insa va vom tine la curent cu datele exacte pentru ziua de 25 septembrie

Marta Pozsonyi Alin Rosca
Presedinte Asociatia Presedinte Fundatia de Ecologie si Turism
"Slow Food" Turda "Potaissa" Turda

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu