PET-urile dispar în 800 de ani, pentru că nu sunt biodegradabile. Nesimţiţii, niciodată!, deşi, sunt biodegradabili.

marți, 20 septembrie 2011

La Roşia Montană: tabără internaţională de solidaritate

Mâine se deschide o tabără internaţională la Roşia Montană. Detalii, aflaţi din

Comunicat de presa

Între 21 - 30 septembrie, 2011, peste 500 de activiști din întreaga Europă și din România, vor sosi la Roșia Montană pentru a organiza o tabără de solidaritate fără precedent. Evenimentul este organizat de rețeaua internațională Reclaim the Fields împreună cu Asociația Alburnus Maior, cu susținerea asociației de țărani Eco Ruralis și numeroase organizații și persoane din Europa geografică.
Rețeaua internațională Reclaim the Fields este dezvoltată de activiști și fermieri din Europa, creînd legaturi între acțiuni locale practice cu campanii de rezistență pe probleme globale. Reclaim the Fields luptă împotriva interesului corporatist care abuzează de comunitați locale, valori culturale și mediul înconjurător.
Asociația Alburnus Maior reprezintă opoziția locală de la Roșia Montană, împotriva proiectului de exploatare a aurului care ar distruge Roșia Montană și o parte importantă a Munților Apuseni din România.
Opoziția locală de la Roșia Montană s-a format în anul 2000, când compania canadiană Gabriel Resources - fără experiența în minerit, și-a anunțat intenția de a distruge satul istoric Roșia Montană, prin construirea celei mai mari mine de aur la suprafață din Europa. În peste 10 ani de rezistență, Alburnus Maior, prin campania Salvați Roșia Montană, a mobilizat cu succes mii de oameni și a ținut pe loc proiectul minier.

Scopul acestei Tabere Internaționale este de a susține Campania Salvați Roșia Montana în opoziția față de proiectul destructiv de exploatare a aurului și de a sprijini eforturile comunității locale să construiască un viitor durabil la Roșia Montană. Pe parcursul celor 10 zile ale Taberei, fermieri, activiști și campaigneri cu experiență din societatea civilă europeană vor participa la muncile agricole
cu localnicii din Roșia Montană și vor organiza un program vast de workshop-uri, proiecții de filme și ateliere practice. Roșia Montană va deveni locul în care se vor reuni cauze și comunități din Marea Britanie până în Turcia.
"Ca locuitor al Roșiei Montane sunt mândru că vom găzdui oameni din lumea întreagă care ne susțin în lupta noastră de a opri proiectul minier ce vrea să ne distrugă casele, comunitatea și cultura.
Roșia Montană are o lungă istorie de rezistență și scopul acestei tabere se potrivește nemaipomenit cu lupta noastră. Avem nevoie de solidaritate internațională pentru a ne salva localitatea și munții, pentru că guvernul nostru lucrează în complicitate cu compania miniera pentru a își umple buzunarele" - declară Eugen David, președinte Alburnus Maior.
"Povestea Roșiei Montane este relevantă pentru lumea întreagă. Vedem peste tot corporații care încearcă să distrugă comunități în căutarea profitului – însă oamenii nu se resemnează așa ușor, ci își apără casele și pământul. Așteptăm cu nerăbdare să vedem frumusețea Roșiei Montane și să susținem lupta curajoasă a localnicilor" - subliniază fermierul britanic William Ronan, membru fondator
al Reclaim the Fields.

Pentru orice informaţii suplimentare, consultați www.reclaimthefields.org și www.rosiamontana.org .
Facilitatori media: Eugen David – președinte Alburnus Maior (limba română) +40 740 280 309 și Ramona Duminicioiu – membră a Campaniei Salvați Roșia Montană (limba română, engleză, franceză) +40 746 337 022 Tel/Fax: +40 264 599 204 / E-mail: alburnusmaior@ngo.ro camp2011@reclaimthefields.org
NOTE:
Poster Reclaim the Fields
http://www.infomg.ro/storage/Photos/RTF%2016%20iunie.jpg
http://www.infomg.ro/storage/Photos/Afis_RTF_RosiaMontana2011ver2.jpg
http://www.infomg.ro/storage/Photos/Afis_RTF_RosiaMontana2011_ver1.jpg
Acțiuni de solidaritate cu Campania Salvați Roșia Montană:
Acțiune Foto pentru protecție UNESCO: www.rosiamontana.org/unesco
Flashmob București: http://www.youtube.com/watch?v=YGSTa_xW1rA
Galerie Foto acțiuni de stradă: http://rosiamontana.org/galerie-actiuni.htm
Acțiuni Reclaim the Fields:
Marșul 100 de zile către Palestina: http://vimeo.com/28022878
Rezistența comunității Grow Heathrow: http://www.youtube.com/watch?v=pWDerzFiqOo
Reclaim the Fields la Copenhaga COP15: http://www.reclaimthefields.org/content/rtf-cop-15-text-picsvideos2

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu