PET-urile dispar în 800 de ani, pentru că nu sunt biodegradabile. Nesimţiţii, niciodată!, deşi, sunt biodegradabili.

joi, 22 septembrie 2011

Let's do it ... Roşia Montană

Începând ziua de joi, cu citirea mesajelor sosite, am ales două pentru împărtăşire:

Let's do it, România - ediţia 2011
Bulletin from the cause: Let's Do It, Romania! Go to Cause
Morman orfan, caut voluntar sa ma curete. Au mai ramas doua zile!
Colegi, ne apropiem de finala! Au mai ramas doar 2 zile si desi suntem plini de emotie, ne simtim norocosi stiind ca sambata vom lupta alaturi de o echipa puternica, plina de oameni ambitiosi. Va multumim tuturor pentru votul de incredere si va asteptam sambata sa aratam, inca o data, ca impreuna putem schimba, cu pasi marunti dar siguri, tara in care traim.
Pentru a usura procesul de inscriere, am adus formularul si mai aproape de voi, astfel incat acum il puteti completa chiar pe pagina noastra de FB, accesand butonul "Fii voluntar" de aici:
http://www.facebook.com/LetsDoItRO?sk=app_164660700282003
Pentru aplicatie vrem sa le multumim celor de la Infinit Solutions care au facut o treaba grozava in timp record! :)

Iar dupa ora 00:00 in meniul din aplicatia LDIR (accesibil dupa ce veti completa formularul de mai sus si va veti loga aici: http://app.letsdoitromania.ro/LDIRBackendWebJSF2/user-login.jsf) va aparea sectiune de "alocarea morman" de unde fiecare manager de echipa va putea selecta mormanele pe care le va curata impreuna cu colegii sai sambata aceasta.
Noutatea de anul acesta este ca la un morman de gunoi, in functie de marimea acestuia, se pot lipi mai multe echipe. Astfel, cei care nu au reusit sa-si coopteze prietenii si sunt pe cont propriu pot alege sa curete un morman alaturi de alti voluntari.
Atentie! Pentru ca suntem multi si voinici, este posibil ca aplicatia sa nu functioneze din prima. Nu va dati batuti, folosi cu incredere "Refresh"-ul!
Sambata va asteptam la punctele de inregistrare din toata tara, lista completa a acestora putand fi consultata aici: https://sites.google.com/a/letsdoitromania.ro/puncte-de-inregistrare/puncte-de-inregistrare.
In plus, puteti suna si la call center-ul Let's Do It, Romania!, la numarul 0318 21 21 21. Saptamana aceasta veti putea vorbi cu voluntari LDIR pentru a obtine informatii suplimentare.
Nu in ultimul rand, anuntam cu bucurie si cu mandrie implicarea PRO TV SA ca partener media unic al proiectului si pentru campania din 2011. Asocierea ne onoreaza cu atat mai mult cu cat impartasim valori comune precum schimbarea societatii, unirea pentru cauze care pot produce transformarea Romaniei intr-o tara la care acum doar visam. Cred, pot, fac - Romania DA - Let's Do It!
Tricouri de titular in Echipa Nationala de Actiune au mai primit si cei de la Toyota, Clifford Chance Badea, Prestigio si RBS! Va multumim pentru sustinere!
Romania, pregateste-te! Au mai ramas doua zile!

Salvaţi Roşia Montană - campanie permanentă
Dragi prieteni,
Daca ati mentinut spiritul verde si nu v-ati lasat corupti de reclamele inselatoare ale RMGC sigur constientizati ca Rosia Montana si Romania se afla in acest moment sub amenintarea unui nou dezastru ecologic de proportii asemanatoare accidentului de la Cernobil.
Conform proiectului RMGC, la Rosia Montana ar urma sa se foloseasca aproximativ 1.561.000 tone substante periculoase, dintre care 84.000 tone de cianura in cea mai mare cariera cu crater deschis din Europa si cel mai mare baraj, inalt de 185 m. Acest baraj ar trebui sa sustina un lac cu o suprafata de 600 ha. O singura lingurita de solutie cu 2% concentratie de cianura este fatala.
Sa nu uitam ca in anul 2000 cand a avut loc la Baia Mare unul dintre cele mai grave accidente de mediu din istoria europeana.  Ungaria l-a considerat cea mai mare catastrofa dupa Cernobal. Statul roman are de platit circa 200 de milioane de dolari despagubiri. Din raurile afectate de deversare au fost adunate 1240 tone de peste mort. Alte motive pentru care suntem impotriva proiectului le puteti afla pe: http://www.facebook.com/rosia.montana.in.unesco?sk=app_4949752878
Avem nevoie de ajutorul vostru pentru a opri proiectul RMGC!
Alaturati-va si semnati petitia pe http://www.rosiamontana.net/  - Acesta este primul pas pentru toti sustinatorii cauzei, mai multe detalii pentru implicarea in campanii veti primi in email-ul de confirmare a semnaturii.
Promovati aceasta petitie prin toate mijloacele posibile, pe retele sociale, bloguri sau site-uri personale!
Nu suntem singuri! Avem de partea noastra Academia Romana, Biserica Ortodoxa, Catolica, Unitariana si multe alte institutii si personalitati!
Va multumim!
Ionut Parausanu, Fondator EcoSapiens, ProtectiaMediului.org si voluntar al campaniei "Salvati Rosia Montana", Tel.  0727.769.509 / Fax. 0215.698.840
I'm an ecosapiens - http://www.facebook.com/ecosapiens.ro?sk=info

Notă:  de râsul crucilor: fostul preşedinte al României, actualul agent publicitar al RMGC, propune referendum local. Corect: local, adică în Transilvania şi Ungaria, pentru că valul de nămol, care s-ar produce în caz de accident al barajului de pe Valea Cornei, ne-ar afecta pe foarte mulţi. Se pare că a băut apă cu cianură!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu