PET-urile dispar în 800 de ani, pentru că nu sunt biodegradabile. Nesimţiţii, niciodată!, deşi, sunt biodegradabili.

marți, 24 aprilie 2012

Autodenunţ


După ce l-am supărat de „artistul revoluţionar”, neînţelegându-i „hărnicia” cu care a dat foc vegetaţiei de la Durgău, astăzi … mă autodenunţ! După ce mi-a fost explicată "vina", de către ing. Camelia Mic, de la Primărie sau Poliţia locală (n-am înţeles, deloc, cine o ţine în braţe, aşa cum, nici nu mă interesează motivele!), care mănâncă, cam „nevinovată”, franzelă prea albă pentru … „protejarea mediului”.


 Poveste tristă

Cu câteva zile în urmă, am aflat de existenţa unui cuib de raţe sălbatice, pe malul Văii Racilor, pe banda înierbată dintre BIG şi peretele de sprijin. Paznicii de la BIG, au blocat accesul spre ele, pentru a le proteja. De pe malul dinspre Catedrală, am fotografiat raţa pe cuib.
Am explicat unui amic faptul că alegerea locului pentru cuibărit denotă micşorarea poluării din zonă.
Astăzi, am observat lipsa raţei clocitoare şi am vrut să profit pentru a fotografia cuibul de aproape, fără să deranjez raţele.

Ieri, o echipă de la PRIVAL ECOLOGIC (sic!) a forţat intrarea spre a tunde iarba. Rezultatul: un cuib distrus, şapte ouă  ciordite, …

Am sesizat persoana de la Poliţia locală, plătită pentru probleme de mediu. Mi-a explicat, cu nonşalanţă, cu ceva inconştienţă şi mult cinism, că …  vinovatul aş fi chiar eu.
Trebuia, dacă aţi aflat de acest cuib, să puneţi o pancartă ca să  se ştie că este un cuib de raţe, pentru că oamenii care au tuns iarba nu aveau cum să-l vadă”!
Aveţi dreptate, tovarăşă ingineră şi poliţistă şi specialistă de mediu! Oamenii aceea, care au jucat fotbal cu ouăle din cuib, nu puteau vedea un cuib cât o farfurie mare, cu şapte ouă verzui. Dacă era o bancnotă de un leu, precis ar fi văzut-o!
Aveţi dreptate, tovarăşă ingineră şi poliţistă şi specialistă de mediu! Eu trebuia să intru într-un spaţiu în care nu am ce căuta şi să pun un indicator vizibil. Şi, să fac treaba asta în locul celor plătiţi să protejeze păsările sălbatice, nu-i aşa?! Ori, poate, nu aveţi astfel de atribuţii?!
Aveţi dreptate, tovarăşă ingineră şi poliţistă şi specialistă de mediu! Firma, care se numeşte, cu cinism!, „Prival ECOLOGIC” nu are responsabilitate asupra mediului, nu trebuia să-şi educe personalul – în colaborare cu specialiştii de mediu de la primărie şi pooliţie! - pentru protejarea unui cuib de păsări sălbatice?!
Drept care, semnez prezentul autodenunţ, Zamfir POP, membru fondator AEFC

Concluzie

Cred că vajnica noastră, şi ingineristă, şi pooliţistă, şi specialistă de mediu (sună ca „acad. dr. ing.”, … cu efecte similare!) gândeşte cam ca un primar celebru: „E inadmisibil ca nişte cetăţeni ai României să nu aibă acces la studiile superioare doar din cauză că nu ştiu să scrie sau să citească”, a spus Vanghelie. „Vrem învăţământ şi manuale universitare într-o limbă pe care şi analfabeţii să o poată înţelege. Nu e vina lor că sunt analfabeţi, aşa s-au născut, nu au ales să fie în felul acesta”.

4 comentarii:

  1. Groaznica inconstienta. A muncitorilor si a specialistei de la primarie, deopotriva.

    RăspundețiȘtergere
  2. # Anonim: Ai citit ca "specialista de mediu" a si gasit "vinovatul". Cei de la Prival ECOLOGIC sunt oripilatí de faptul ca ... indraznesc sa-i intreb de mizeriile pe care le fac prin oras, pe banii turdenilor.

    RăspundețiȘtergere
  3. N-au incaput de acest cuib de rate.

    RăspundețiȘtergere
  4. S-au distrat şi ei un pic. Atâta ... le permite şeful lor, atâta fac!
    Mai grav este că "specialista" de mediu, plătită să îl protejeze, ...

    RăspundețiȘtergere