PET-urile dispar în 800 de ani, pentru că nu sunt biodegradabile. Nesimţiţii, niciodată!, deşi, sunt biodegradabili.

marți, 11 mai 2010

Pamflutopie de mediu

Ca să nu fim acuzaţi că doar ne batem, la modul serios, cu morile de vânt pe probleme de mediu, vă supun atenţiei un pamflet, o utopie (de-aici şi cuvântul din titlu: pamflet + utopie = pamflutopie!), despre modul în care s-ar putea rezolva foarte uşor toate problemele de mediu, deodată!
Un blogger trăznit - cam aşa cum suntem mai toţi bloggerii! - un Turistclujan, cu un blog de poze si vorbe de criza, propune trecerea ţării noastre spre un fel de nouă republică:

Dacă ar fi după cum vrea muşchiul meu aşa s-ar numi ţărişoara asta în mai puţin de 24 de ore. Aşa s-ar chema şi aşa s-ar şi comporta cetăţenii ei.

În primul rând, în clasa I-a, copiii ar învăţa limba florilor şi a păsărilor.

Apoi ar adresa o rugă guvernanţilor care s-au perindat la conducere de 20 de ani încoace. De ce? Pentru că la câţi bani au alocat şi cheltuit pentru asfaltări ar fi trebuit ca să nu mai rămână nici o palmă de pământ neasfaltată. Noroc că pe majoritatea i-au volatilizat, altfel sufocau pământul.

Asta îmi aduce aminte de oşenii anilor 80, despre care se spune că au încasat atâţia bani pentru defrişări încât dacă aveau corespondent în realitate ar fi ras pădurea integral din Romînia şi Ungaria. Le mulţumim şi lor pe această cale.

După schimbarea menţionată a regimului aş desfiinţa toate drumurile asfaltate, cu excepţia a două, unul nord-sud şi unul est-vest, pentru urgenţe. Aşa ar avea de lucru cei de la drumuri şi cred că ar face o treabă mai bună decât asfaltarea şi la un preţ corect.

Urmare firească a acestei măsuri, lichidarea autoturismelor proprietate personală şi mărirea substanţială a parcului auto pentru transportul în comun. Toată lumea să poată ajunge oriunde în ţară în condiţii optime şi la un preţ modic.

Bine-nţeles că toate industriile poluante şi alimentele contrafăcute ar fi interzise. Agricultura ecologică ar fi o prioritate, aş creşte numărul fermelor de animale şi a livezilor de pomi fructiferi. Tăt românul ar primi gratis o bicicletă sau o trotinetă.

În câţiva ani, România ar deveni o ţară verde, frumoasă, curată (aaaa! aici mi-am adus aminte de peturi! pac! pac! şi gata şi cu ele) cu oameni fericiţi şi sănătoşi.

Să ne vedem sănătoşi!

Ce bine ar fi dacă am putea face o astfel de Revoluţie Verde! ...

Un comentariu: