PET-urile dispar în 800 de ani, pentru că nu sunt biodegradabile. Nesimţiţii, niciodată!, deşi, sunt biodegradabili.

luni, 26 septembrie 2011

Let's do it, România!, ed. 2011, la Câmpia Turzii şi Luna

Succesul campaniei de anul trecut a dus la o pregătire mai bună şi la o implicare mai serioasă a marilor companii. Pentru o sponsorizare, acolo, să fie, cine nu vrea reclamă multă şi gratuită?! 
 Pentru că la ediţia precedentă am urmărit şi prezentat activitatea din Turda şi înspre munte, acum, am fost la Câmpia Turzii şi înspre vărsarea Arieşului.  
La Turda
http://youtu.be/E98l-ysVduM  
La Câmpia Turzii
http://youtu.be/OwvgMwRb_R8
Am găsit un punct strategic de informare şi dirijare, chiar în parcul central. Şi mulţi funcţionari, în faţa Primăriei, de unde au plecat spre Berc şi valea Racoşei.
http://youtu.be/uxQbMwVB7jM
Am umblat prin Crairât, dar, am găsit numai grupul unui partid. Copiii au fost mereu înaintea mea, cam cu o jumătate de oră. Cel puţin, aşa mi s-a spus mereu.  
La Luna
Sub comanda "căpitanului" Nadia Galea, din partea Primăriei comunei Luna (notă: Nadia a participat cu tot sufletul şi cu toată familia!), vreo cincizeci de copii au adunat gunoaie. Aruncate, mai ales, de către cei mari. Acţiunea s-a întins şi în satul vecin, Luncani, unde am găsit multe grămezi de saci, chiar lângă drumul european.
http://youtu.be/EMHsCyaRhFA
La final, copiii au fost premiaţi de lunenii de peste hotare. Aceştia, s-au coalizat pe facebook, grupul "Lunenii în lume", au pus mână de la mână, şi au trimis bani necesari pentru o pizza fiecărui participant la curăţenie. "Dacă noi nu putem veni, contribuim astfel" - au explicat ei.
Per total, "recolta" fiind de peste cinci sute de saci. Pe care, firma AVE i-a preluat în baza protocolului cu Primăria. Am înţeles că fără plată.

- * - 

A consemnat: Zamfir POP, cofondator AEFC Cluj Napoca
Nota: acest raport de activitate a fost evidentiat pe blogul Let-s do it, Romania, 2011.

3 comentarii:

  1. Bravo copii. Bravo Zamfir.

    RăspundețiȘtergere
  2. Mult mai umbli si cauti si gasesti. Tu nu te mai si odihnesti niciodata? Mariana

    RăspundețiȘtergere
  3. # Anonim 1 si Anonim 2: Cine cauta, gaseste. Eu am gasit copii harnici!

    RăspundețiȘtergere